Мицкоски: За да се добие функција во Владата, треба да се зароби па да се ослободи некое село?

Мицкоски: За да се добие функција во Владата, треба да се зароби па да се ослободи некое село?

Мицкоски: За да се добие функција во Владата, треба да се зароби па да се ослободи некое село?

Коментарите се исклучени на Мицкоски: За да се добие функција во Владата, треба да се зароби па да се ослободи некое село?
Share Button

Наспроти декларативните настојувања на владата за транспарентност која спаѓа во рубриката гол популизам, денес дознвме дека Танушевци било “заробено”, па потоа “ослободено”. Дека за да се добие позиција во владата треба да се зароби некое село или град, и дека тоа се критериуми за напредок, а не професионалните компетенции, какво образование или минат труд има зад себе. СДСМ и во овој мандат си го пронајде новиот Красничи, но овој пат награден и со позиција во владата.

Ова е време кога имаме целосна ерозија на принципите и вредностите. Сите говорат, но владата молчи… а молчат затоа што тонат во сопствената жива кал.

Владата, премиерот и министерот за внатрешни работи должат одговори… и треба да се свесни дека бргу ќе дојде денот кога за се ова што им прават на граѓаните и на нашата држава ќе понесат одговорност, бидејќи мора во нашата држава конечно одговорноста да има име и презиме.- напиша Христијан Мицкоски на својата фан страница на Фејсбук

уредник

Related Posts

(Галерија)МИНИСТЕРОТ Венко Филипче денес со полна подршка во тимот на Лицата со ретки болести на Охрид ТрчаТ

Коментарите се исклучени на (Галерија)МИНИСТЕРОТ Венко Филипче денес со полна подршка во тимот на Лицата со ретки болести на Охрид ТрчаТ

На местото на Ќосето пристигнува Дрво на човекови права!

Коментарите се исклучени на На местото на Ќосето пристигнува Дрво на човекови права!

Врзете ги кучињата. Мора да бидат врзани за да не касаат – рече Селмани

Коментарите се исклучени на Врзете ги кучињата. Мора да бидат врзани за да не касаат – рече Селмани

Заев тврдеше дека е противуставно униформите на полицијата да бидат двојазични

Коментарите се исклучени на Заев тврдеше дека е противуставно униформите на полицијата да бидат двојазични

Create AccountLog In Your Account