Рашковски и Алаѓозовски заминуваат од Владата – Десковска и Николовски од образование и земјоделство

Share Button

Драги Рашковски најверојатно си заминува од позицијата Генерален секретар во Владата дознава Press24 од свои извори.

Според неофицијалните информации на порталот, во рамките на најавената владина реконструкција неговото место ќе го земе актуелниот министер за земјоделство Љупчо Николовски кој својата позиција ќе ја отстапи за да може да влезе во меѓупартиските пазарења.

Слично ќе помине и Рената Десковска. Таа ќе го отстапи Министерството за образование и ќе замине во испразнетиот ресор Правда. Најверојатно ова министерство ќе оди за кадар на ДУИ.

-Речиси извесно е дека во аут ќе биде и Алаѓозовски па најверојатно и Министерството за култура заедно со образование и земјоделие ќе биде понудено на коалиционите партнери. Премиерот Заев првично најави дека реконструкцијата ќе заврши до крајот на минатиот месец, но разговорите со новите коалициони партнери се уште траат, пишува Press24.