ФОТО: Автобус кој превезувал ученици утрово се запали кај Стража

Патнички автобус на приватна превозна компанија се запали утрово на патот Кичево – Гостивар после превојот Стража. Автобусот превезувал ученици кои биле тргнати на екскурзија.

За среќа, избегната била поолема несреќа откако возачита навремено реагирале, го запреле возилото и ги изнеле учениците надвор од автобусот.

извор: Охриднет.ком