По полноќ во Битола опожарен автомобил “Сузуки Јимини”а претходно “Пасат“

На 19.05.2018 година во временскиот период од 00,30 до 07,30 часот на улица “Матија Губец” во Битола е опожарено патничко моторно возило “Сузуки Јимини” со битолски регистарски ознаки сопственост на П.Ц.. Извршен е увид на местото на настанот и се преземаат мерки за расчистување на случајот

На 18.05.2018 година околу 21.35 часот во Битола на улица „21-ва“ од страна на непознат сторител било опожарено паркирано патничко моторно возило “Пасат“ со битолски регистарски ознаки сопственост на С.Р. од село Обедник, демирхисарско кој во моментот бил на гости.

Сторителот го скршил стаклото од предната страна на возилото и внатре фрлил непозната запалива материја, со која предизвикал пожар. Пожарот е изгаснат од Противпожарна екипа Битола и од сопственикот. Извршен е увид на местото на настанот, се преземаат мерки за расчистување на случајот.