Утре во Скопје ќе се одржи Џиу – џицу Куп на Македонија!Од “Нинџуцу Клуб”- Битола ќе учествуваат 6 борци, им посакуваме среќа

Утре во Скопје ќе се одржи Џиу – џицу Куп на Македонија!Од “Нинџуцу Клуб”- Битола ќе учествуваат 6 борци, им посакуваме среќа

Утре во Скопје ќе се одржи Џиу – џицу Куп на Македонија!Од “Нинџуцу Клуб”- Битола ќе учествуваат 6 борци, им посакуваме среќа

Коментарите се исклучени на Утре во Скопје ќе се одржи Џиу – џицу Куп на Македонија!Од “Нинџуцу Клуб”- Битола ќе учествуваат 6 борци, им посакуваме среќа
Share Button

Утре салата на ОУ „Невена Георгиева – Дуња“ во Скопје ќе биде местото на одржување на Циу – џицу Купот на Македонија.

Возрасните категории од 12 до 18 години во борба и не фаза ќе ги одмерат силите со почеток од 10 часот.Организатор е Македонската Циу-цицу Федерација во СЈ – Скопје  кадешто ќе учествуваат и постари борци односно и над 18 години – категорија сениори.

Од Битола од Битолскиот клуб “Ninjutsu klub”Bitola”‘ќе учествуваат  6 борци  на купот на Македонија во Скопје во Џиуџицу во организација на Македонска Џиуџицу Федерација во јуниорска и сениорска конкуренција во дисциплина на партер Ne Waza.

Истиот ден борци од Ninjutsu klub”Bitola”ќе бидат во Охрид кадешто ќе се одржи меѓународен турнир за Бразилска Џиуџицу на кој такмичарска екипа од 5 борци во категорија на деца до 15 години, јуниорска категорија до 18 години и сениори над 18 ќе ја претставуваат Ninjutsu klub”Bitola”  академијата  во конкуренција со школи од Македонија ,Србија,Црна Гора, Бугарија, Албанија.

На сите борци им посакуваме успех но навиваме за борците од Битолскиот клуб.Среќно!!!

 

уредник

Related Posts

Вреди да се погледне.Мај 2016 Битолските нинџи на 24-часовен семинар за надчовечка издржливост,Нинџуцу Клуб

Коментарите се исклучени на Вреди да се погледне.Мај 2016 Битолските нинџи на 24-часовен семинар за надчовечка издржливост,Нинџуцу Клуб

Битолчанецот Александар Димовски против гостиварецот Сазан Мемеди во Олтен-Швајцарија на 12 мај

Коментарите се исклучени на Битолчанецот Александар Димовски против гостиварецот Сазан Мемеди во Олтен-Швајцарија на 12 мај

ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ

Коментарите се исклучени на ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ

КАЗНА ЗА ВАРДАР ПОРАДИ ПОРАКИТЕ НА НАВИВАЧИТЕ ПРОТИВ ДВОЈАЗИЧНОСТА

Коментарите се исклучени на КАЗНА ЗА ВАРДАР ПОРАДИ ПОРАКИТЕ НА НАВИВАЧИТЕ ПРОТИВ ДВОЈАЗИЧНОСТА

Кои се бенефитите да се биде член во Нинџуцу клуб Битола и почетоците на НКБ , март 2007!

Коментарите се исклучени на Кои се бенефитите да се биде член во Нинџуцу клуб Битола и почетоците на НКБ , март 2007!

Create AccountLog In Your Account