ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ

ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ

ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ

Коментарите се исклучени на ОДЛИЧНИ БОРБИ НА НИНЏУЦУ КЛУБ БИТОЛА!ОСВОЕНИ 12 МЕДАЛИ ОД НИВ 4 ЗЛАТНИ
Share Button

Одлични борби на претставници  од битолскиот Нинџуцу Клуб во Охрид на турнирот за Бразилска Џиуџицу и во Скопје , Куп на Македонија за Џиуџицу.

Освоени вкупно 12 медали и тоа 4 златни, 5 сребрени и 3 бронзени.Најголем успех индивидуално оствари  помошник инструктор Филип Божиновски кој е балкански првак во категорија -76 кг напредни појаси( blue belts divison champion) и апсолутен првак во конкуренција на сите тежински категории ( blue belt division open class champion) .4 борби 4 победи со завршница и тоа три пати на гушење и еднаш полуга на рака(armbar), со максимална доминација во борбите без ниту еден изгубен поен и победи најдоцна до 2 мин од борбите.(одлични демонстрирани перформанси на овај турнир со јасни техники на рушења кај сите противници, контрола врз борбата и противникот, одличен timing и психофизичка подготвеност.


Голема благодарност за подготовките за нашите спонзори за овај турнир ELEM Синдикат, ЈП Нискоградба, ЈП Водовод, ЈП Комуналец и секако до нашиот тим Pound for Pound на чело со Sergio Canudo Zimmerman и Benedikt Schotofer (Ben).
Продолжуваме напред.- напишаа на својата Фејзбук страница од Нинџуцу Клуб Битола
Спортски поздрав Osss

уредник

Related Posts

СКАНДАЛ И ГОЛЕМ СРАМ НА ОПШТИНА БИТОЛА ГО УНИШТУВААТ СПОРТОТ И УСПЕШНИТЕ КЛУБОВИ???

Коментарите се исклучени на СКАНДАЛ И ГОЛЕМ СРАМ НА ОПШТИНА БИТОЛА ГО УНИШТУВААТ СПОРТОТ И УСПЕШНИТЕ КЛУБОВИ???

КОМИТИ СО ПОРАКА ДО ПРАТЕНИЦИТЕ НА СДСМ-делегатот го прекина мечот

Коментарите се исклучени на КОМИТИ СО ПОРАКА ДО ПРАТЕНИЦИТЕ НА СДСМ-делегатот го прекина мечот

Кои се бенефитите да се биде член во Нинџуцу клуб Битола и почетоците на НКБ , март 2007!

Коментарите се исклучени на Кои се бенефитите да се биде член во Нинџуцу клуб Битола и почетоците на НКБ , март 2007!

“Нинџуцу Клуб” Битола:Сработеното во детали за 2017-18, 63 медали од нив 32 златни!Најавуваат уште поголеми успеси

Коментарите се исклучени на “Нинџуцу Клуб” Битола:Сработеното во детали за 2017-18, 63 медали од нив 32 златни!Најавуваат уште поголеми успеси

КАЗНА ЗА ВАРДАР ПОРАДИ ПОРАКИТЕ НА НАВИВАЧИТЕ ПРОТИВ ДВОЈАЗИЧНОСТА

Коментарите се исклучени на КАЗНА ЗА ВАРДАР ПОРАДИ ПОРАКИТЕ НА НАВИВАЧИТЕ ПРОТИВ ДВОЈАЗИЧНОСТА

Интервју на Новост-Роланд Доша:После пет години повторно во форма

Коментарите се исклучени на Интервју на Новост-Роланд Доша:После пет години повторно во форма

Create AccountLog In Your Account