Манастир Св. Архангел и Св. Спас село Буково.Градина на параклиси и светители

Манастирот Св. Архангел и Св. Спас е сместен на западната страна во близина на село Буково, веднаш до патот кој води за село Ореово.

Манастирот е сместен во густа букова шума и е одлично место за одмор за време на летните месеци.

           

фото: новост.мк