КИРАЦОВСКИ-Вратата на Рајот и вратата на пеколот се една до една,таму се оди најнапред кај Св. Петар не во Мактел и Апла.мк!

Моќта на тешкашите во медиумскиот простор ,не може да се замени со надри новинарите од естабилишменот на поединци од власта! Говорот на омраза,вмешување на цели семејства и нивно оцрнување , ниту можело ,а ниту во иднина ќе може да го подигни рејтингот на било која политичка партија ,не само во Македонија, туку воопшто ,секаде во светот.

objvava sdsm

До пред само една година говоревме за основните принципи на слободата на говор, говоревме за професионално новинарство и како то не треба да биде заробено или, на друг начин цензурирано од било која власт.Денес , транспарентно и отчетно, свидетели сме како поедини криминогени структури кој практицираат власт , до таа мера „Апла“ забегале, па така на доаенот на македонското новинарство .преку нивниот контролиран глупав електронски портал ,залепиле еден куп дијагнози.Но, ем шути , ем бодат ! Се изнамачиле да извадат од Векипедија одреден термин на болест , незнам која по ред која му ја препишуваат на Героски.

Е,тука, тука веќе постанува јасно од каде допираат и кој ги прајќа нарачаните текстови. Целта им е едноставна ,неколку портали кој може на една рака да се избројат , што македонски , а што од делот на лабанскиот етникум ,спаѓаме во таканаречената група на Тешкаши во медиумскиот простор.Точно е дека ние знаеме премногу за криминогената структура, како што знаеме и како кај дотичниот и кај други нивни новокомпонирани порталчина , наменети исклучиво за оцрнување на личности и фамилии,се нарачувале текстови и за поедини бизнисмени.Знаеме како и зошто фирмата „Стентон Градба “ од Битола се најде 1 месец на удар на одредени портали, тие ја направија сапуницата во стилот на калфи , додека мајсторот ,битолскиот „севилски бербер“ добро бричел…,ќе дојде на ред и таа објава , полека не брзам никаде.

Кога сме веќе кај дијагнозите, Кирацоски , твојот пулен Саше Иваноски веќе има заведен предмет во КО во ОЈО Охрид за кривично дело „Изнуда“ и Кривично Дело „Уцена“.Пропишаната законска казна е од 4 до 9 години затворска казна . Немој ниту случајно да сте помислеле дека ќе може да го заташкате целото обвинение по принципот на „Тефтерчето на Гоца“,зошто ќе излезат на повидок премногу мали тефтерчина за неовластено збогатување, рекетирање, уценување,ќе добијате нов проект „Вистината за Македонија“ , но сега од Нас новинарите, на кој пркеу глава ни е од вашите глупави спинувани игортеки.

Велите и се гордеете дека сте биле домакини , владата и министерства не трошеле за маркетиншка промоција?!

Добро Кирацовски,би сакал да те запрашам , како тоа на порталчето кој ти го командуваш, ново оформено „Апла.Мк.“ , одненадеш како спонзор се јавува „ Н.У.Завод и Музеј“-Битола , Средно општинско техничко училиште „Ѓорги Наумов“ од Битола, и сите можни и неможни јавни претпријатија од Битола?!

Кој е интересот на „ Н.У.Завод и Музеј“-Битола , Средно општинско техничко училиште „Ѓорги Наумов“ од Битола да се огласуваат на порталот „Апла.Мк.“??Повеќе посетители во музејот ќе добијат , или повеќе ученици во општинското средно училиште??Забраната за огласување на владини министерства , очигледно нема подеднаква важност.

Но , ете ние обичните , професионалните портали ,кој имаме дневан читаност од 300.000 до 500.000 публика , добиваме електронска пошта за активности на министри , заменици министри , државни секретари , ваши партиски соопштенија по 80 до 100 во ден!Зошто се мачите да ни ги праќате нам ,кој за Вас сме неморални , боледуваме според Вас од разно разни ретки болести?! Или можеби вашата мегаломанија забегала до таа мера ,што ги загубивте сите морални вредности ,на кој предизборно се крстевте?! Сега , доколку слободата на новинарите сте ја подрабрале да несанкционирано преку одредени портали објавувате глупости и монструозни измислотини,не чекајте од нас поддршка …, ќе Ви биде премногу тешко буквално за секој сегмент.Започнуваме со новиот проект „ ВИСТИНАТА ЗА КРИМИНАЛНАТА МАКЕДОНИЈА“.

П.С.

Вие сте вода надојдена, ние сме песок наталожен,како Вие доаѓате , така заминувате, ние си остануваме.Додека говорите за некаков си Рај!,вратата на рајот и вратата на пеколот се една до една ,да не сте ја згрешиле вратата и да си мислите дека и таму има Фото шоп Рај?

Фотографија на Sasho Denesovski.

Сашо Денесовски изворТУКА