Моќна порака од Битола: Името не го даваме!!!(видео+фотогалерија)

Битолчаните испратија од Битола моќна порака Не за промена на името на нивната мајка Република Македонија. Протестот започна со врнежи од дожд но и со Химната на нашата земја. Потоа се запалија бакли, се извикуваше Македонија… се одржаа говори и се изрази револт по повод  договорот  за промената на името на нашата држава преку протестен марш низ Широк сокак

Овој протест беше надпартиски и организиран од страна на Чкембарите и помина без ниеден инцидент.Чкембарите и Битола се против било каква промена на името на нашата држава!

Има само една вистина! Има само една Македонија!

ВИДЕО