И оваа вечер имаше протести – за утре граѓани најавија нов протест

И вечерва граѓаните излегоа на протест пред Собранието да го изразат својот револт по потпишувањето на договорот со Грција за преименување на името на државава во Република Северна Македонија.

Повторно за утре во истото време и на истото место закажаа нов протест