Силувано 11 годишно девојче од старец во Охрид, вечерва тој е приведен

Вечерва во Охридската полиција е приведено  лице од Охрид на возраст во осмата деценија од животот под   сомнение дека извршил полов напад врз 11 годишно девојче од друг град во Македонија кое привремено живеело во Охрид – дознава „Охрид1“ од извори во СВР Охрид.Резултатите од лекарските прегледи покажале дека  девојчето е жртва на насилен сексуален однос

Лицето е на распит во Полиција, а според извори во Полиција истото лице е во повеќе наврати пријавувано во Полиција за полови напади.