Демонстрантите од пред Собрание се упатија пред резиденцијата на Иванов

Демонстрантите од пред Собрание се упатија пред резиденцијата на Иванов

Демонстрантите од пред Собрание се упатија пред резиденцијата на Иванов

Коментарите се исклучени на Демонстрантите од пред Собрание се упатија пред резиденцијата на Иванов
Share Button

Вечерва продолжија протестите против промена на името пред Собранието. Демонстрантите пеејќи патриотски песни и веејќи македонски знамиња велат дека договорот за името со Грција е штетен и дека не смее да се преговара за името.

Тие велат дека се собираат спонтано и дека нема распоред за обраќањата на присутните. По краткиот протест пред Законодавниот дом, тие се упатија кон резиденцијата на претседателот Ѓорге Иванов на Водно.

Полициските специјалци се наоѓаат зад Собранието, додека напред на улицата се распоредени само мал број полицајци.

уредник

Related Posts

Владика Петар: Бев приведен и испрашуван на aеродром, но ми се извинија

Коментарите се исклучени на Владика Петар: Бев приведен и испрашуван на aеродром, но ми се извинија

МТСП: Инспекцијата утврди прекршувања на законот од страна на Центарот за социјална работа , следуваат прекршочни и кривични пријави

Коментарите се исклучени на МТСП: Инспекцијата утврди прекршувања на законот од страна на Центарот за социјална работа , следуваат прекршочни и кривични пријави

Да убиеш човек ќе застари делото, ама кај извршители не застарува ќе не дерат и со оваа власт

Коментарите се исклучени на Да убиеш човек ќе застари делото, ама кај извршители не застарува ќе не дерат и со оваа власт

Змијанац: Прашањето е што се прави кога семејствата пријавуваат насилство, а не добиваат помош?

Коментарите се исклучени на Змијанац: Прашањето е што се прави кога семејствата пријавуваат насилство, а не добиваат помош?

Суспендиран водичот кој ја водеше групата планинари кога загинаа Калина и Александар

Коментарите се исклучени на Суспендиран водичот кој ја водеше групата планинари кога загинаа Калина и Александар

Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Коментарите се исклучени на Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Create AccountLog In Your Account