Писмо:Зарем е ова “животот” за сите кој сдс го ветуваше предизборно?

Писмо:Зарем е ова “животот” за сите кој сдс го ветуваше предизборно?

Писмо:Зарем е ова “животот” за сите кој сдс го ветуваше предизборно?

Коментарите се исклучени на Писмо:Зарем е ова “животот” за сите кој сдс го ветуваше предизборно?
Share Button

Новото раководство на АД ЕЛЕМ кое го постави СДСМ направи се за да го партизира новиот синдикат. имено ние работниците, веднаш по доаѓањето на власт на сдс, за да се самозаштитиме од политички реваншизам, се самоорганизиравме и одлучивме да си основаме сопствена синдикална организација. За наш претставник едногласно ја избравме Јасмина Димовски, доказ за тоа се 2500 пристапници кои и ги доверивме неа. И покрај тоа Васко Ковачевски ги искористи сите средства и на крајно нехуман и шверцерски начин ја смена од претседател на истиот, а на нејзино место го назначи Мендо Фидановски, долгогодишен тендераш, партиски војник и послушник на сдс. Ова е преседан во историјата директор да се меша во работата на синдикатот, и да оди преку волјата на 2500 работници, кои претставуваат преку 90% од целокупниот број на работници. И додека се врши политички реваншизам и секојдневен прогон и притисок врз нас, сите големи проекти стагнираат. Количеството на јаглен на депонијата е минимално, Зарем е ова “животот” за сите кој сдс го ветуваше предизборно? бараме итен прекин на заложништвото на синдикатот и враќање во рацете на работниците…

Со почит 2500работници при ад Елем-Рек Битола.

писмо до Новост

уредник

Related Posts

Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Коментарите се исклучени на Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Create AccountLog In Your Account