ФОТО: Гори депонијата „Мегленци“, можни се огромни штети

ФОТО: Гори депонијата „Мегленци“, можни се огромни штети

ФОТО: Гори депонијата „Мегленци“, можни се огромни штети

Коментарите се исклучени на ФОТО: Гори депонијата „Мегленци“, можни се огромни штети
Share Button

Од вчера гори  депонијата „Мегленци“ во Новаци која е од површина од 6 хектари. При горење на депонијата во воздухот се шират емисии на канцерогени гасови кои директоно влијаат врз амбиенталниот воздух, како во Новаци така и во градот Битола.

Доколку власта на време не превземе соодветни мерки, пожарот може да се прошири кон север и да го зафати далеководот на РЕК Битола, кој може да предизвика огромни штети на системот за снабдување на електрична енергија во државата.

 

курир

 

уредник

Related Posts

Искршени прозорци во партиските простории на СДСМ во Гостивар

Коментарите се исклучени на Искршени прозорци во партиските простории на СДСМ во Гостивар

ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

Коментарите се исклучени на ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

Од денес битолчани добиваат повисоки сметки за услугите на ЈКП Водовод и ЈКП Нискоградба

Коментарите се исклучени на Од денес битолчани добиваат повисоки сметки за услугите на ЈКП Водовод и ЈКП Нискоградба

Фото галерија од протестниот марш во Битола

Коментарите се исклучени на Фото галерија од протестниот марш во Битола

Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Коментарите се исклучени на Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Create AccountLog In Your Account