За многу години Света Ана , напомош кај сите

За многу години Света Ана , напомош кај сите

За многу години Света Ана , напомош кај сите

Коментарите се исклучени на За многу години Света Ана , напомош кај сите
Share Button

Мајка на Пресвета Богородица. Денес се празнува нејзиното успение, но нејзиниот главен празник е на 9. септември, под кој датум се напишани и службата и житието. Ана беше од коленото Левиево, ќерка на Матан свештеникот. По долг и богоугоден живот се упокои во длабока старост.

 

уредник

Related Posts

На 30 април во Св. Јован Крстител – слепченски манастир ќе бидат изложени светите мошти на Св. Кипријан Слепченски

Коментарите се исклучени на На 30 април во Св. Јован Крстител – слепченски манастир ќе бидат изложени светите мошти на Св. Кипријан Слепченски

Најнови фотографии црква Света Петка Битола , во црковниот двор и параклис

Коментарите се исклучени на Најнови фотографии црква Света Петка Битола , во црковниот двор и параклис

Create AccountLog In Your Account