Засега нема западнонилска треска во Македонија

Засега нема западнонилска треска во Македонија

Засега нема западнонилска треска во Македонија

Коментарите се исклучени на Засега нема западнонилска треска во Македонија
Share Button

Лабораториските анализи на двата сомнителни случаи се негативни за присуство на болеста што ја пренесуваат комарци. Примероците од четиригодишно дете и повозрасна жена биле испратени за проверка во Инситутот за јавно здравје, откако лекарите се посомневале дека причина за нивната здравствена состојба е вестнајл вирусот. Но во следниот период епидемиолозите очекуваат позитивен лабораториски резултат и во земјата по големиот број на заболени но и смртни случаи од западнонилска треска во Србија и Грција.

Поради задоцнетото прскање на градските власти, скопјани изминатите денови бурно реагираат на наездата од комарци. Иако од Град Скопје најавуваат дека следните денови ќе има трето прскање, според епидемиолозите, уништувањето на ларвите треба да биде на почетокот на пролетта.

уредник

Related Posts

Се менува законот: Царината ќе може да ни ги блокира сметките

Коментарите се исклучени на Се менува законот: Царината ќе може да ни ги блокира сметките

МТСП ќе поднесе кривична пријава против 11 лица од надлежните установи во врска со случајот Р.И.

Коментарите се исклучени на МТСП ќе поднесе кривична пријава против 11 лица од надлежните установи во врска со случајот Р.И.

Се очекува патот да биде прооден околу полноќ од лавината што го блокираше кај Дебар-Маврови Анови

Коментарите се исклучени на Се очекува патот да биде прооден околу полноќ од лавината што го блокираше кај Дебар-Маврови Анови

Create AccountLog In Your Account