ВИДЕО ОД ПРОТЕСТИТЕ НА РОМИТЕ ВО РЕСЕН: Оган и блокади на патот!

Share Button

 

Денеска во Ресен Ромите од населбата кај старата тулана го блокираа магистралниот пат Битола-Охрид на раскрсницата со Царев двор. Тие направија вистински огномет како револт што од ЕВН им ја исклучија струјата, оствајќи во мрак над двесет семејства со илјада луѓе, најмногу малолетни деца. Нивното незадоволство е огромно, бидејќи се најранлива општествена група со минимална социјална помош – пренесува “Aлфа ТВ”.

Следиме@SledimeMK

протести низ Македонија