Колку чини една вечер со елитна проститука во Скопје?

Познати скопски манекенки и водителки се ваши за 300 евра. ВИП проституцијата царува во скопските хотели.

 

Многу познати македонски тв-лица и манекенки биле редовни посетителки за една вечер во еден од скопските хотели, вели еден рецепционер кој бил сведок на бурните ноќи во еден скопски хотел.

Момчето вели дека доста често додека бил на смена се случувало да види некое познато телевизиско лице кое иако со темни очила за сонце или шешир се обидуваат да го сокријат својот идентитет, барале соба која претходно била резервирана од странски државјани или пак од богати бизнисмени од Македонија.

Според него, дамите од повисоката класа или девојките од „А класа“ се задржуваат во хотелската соаба околу еден час и половина и тоа најчесто во ноќните часови, но има и такви кои доаѓаат и преку ден. Цените на услугите на девојките од „А категорија“ се движат од 300 до 500 евра од вечер.