Избледениот пешачки причина предност да имаат возилата па потоа пешаците?

Share Button
Атпазар,Битола,август,14 часот попладне,жешко.пешаци се обидуваат да преминат улица на пешачки премин но очигледно возилата не сите но повеќето не застануваат
И така пешаците чекаат да поминат на пешачки прво возилата а потоа да претрчаат .Пешачкиот премин е избледен но дали е тоа навистина причината за вакви случки?Скоро и да нема битолчанец кој незнае дека овде е пешачкиот.Секоја чест на оние совесни возачи кои почитуваат