Полицаец удрил заменик командир поради слободен ден

Share Button

Полицаец вработен во СВР Струмица го нападнал заменик командирот бидејќи му било кажано навреме да доставува барање за слободен ден.

СВР Струмица до ОЈО Струмица, поднесе кривична пријава против полицаецот НД.(41) за кривичното дело  малтретирање во вршење на службата.

Според полицијата, полицаецот усно побарал од заменик командирот да добие слободен ден на 20 септември, за што командирот му кажал да достави писмено барање. Полицаецот преку командирот на СВР Струмица доставил барање на што од страна на заменик командирот било нагласено дека распоредот се изготвува најдоцна до 12 часот и во иднина барањата за