Црно Буки ЗЛ цврсто чекори кон врвот, победа над ФК Кравари

Црно Буки ЗЛ цврсто чекори кон врвот и со првата гостинска победа во сезоната извојувана во битолското дерби над ФК Кравари во Кравари 0:1 (0:0).стрелец Џокерот А.Николовски Почетен состав

Ѓ.Стојановски,Т.Бошевски.В.Лавчански,К.Ѓорѓиевски,П.Велевски,Д.Велевски.Н.Черговски.А.јанкуловски(68 А.Николовски)О.Дарајлиовски(55 Б.Тасески)Н.Мицевски(72А.Богдановски)Н.Најдовски. Стрелец Антонио Николовски 77 мин.

Со оваа победа Црно Буки ЗЛ има 10 бода и се искачи на второто место. Младата екипа на Црно Буки предводена од легендарниот Љамче заслужено ги собра симпатиите на сите фудбалски вљубеници во Битола и Пелагонија..