На улица „Индустриска“ во Битола пронајдени се пет гранати кои потекнуваат од Правата Светска војна

Share Button

На 06.10.2018 година во 11,47 часот во СВР Битола е пријавено дека при ископ  на земја на  поранешниот отпад „Битолска Суровина“ лоциран на улица „Индустриска“ во Битола пронајдени се пет гранати кои потекнуваат од Правата Светска војна. Од пиротехничар од Дирекција за заштита и спасување истите се подигнати за понатамошна постапка.