Протест пред општина во Битола (фото)

Незадоволни од најавената измена на тарифата за превоз на патници, битолските превозници денес излегоа на протест

Превозниците кои вршат јавен превоз во општина Битола, односно општински линиски превоз на патници и ученици, реагираа по најавата дека со одлука на Советот на Општина Битола, ќе се направат измени и дополнувања на тарифата за општински линиски превоз на патници.

Незадоволни од најавената измена, битолските превозници  во знак на протест,  ги паркираа своите автобуси пред општинската зграда