Срамно и гнасно!Каде живееме???Контејнерите празни,битолските улици и паркови полни со ѓубре

Низ градот како што по навика знаеме да кажеме, на конзулите, ништо веќе не е како порано. Само спомен остана да се сеќаваме на едно време кога Битола спагаше всушност и беше најчист град во државата. Но, за жал ништо веќе не е така, скоро и да нема улица, паркче а да нема отпадок, погледнете го денешниот срам, низ фотографии…срамно и гнасно. Од сите нас зависи , срамот на крај краева е наш битолски а гнасно е пак за сите нас битолчани. Време е да се искоренат овие лоши навики за доброто на сите нас

 

 

И додека со ваквите постапки на несовесни граѓани, стануваме срамен и гнасен нечист град, контејнерите се…празни