Србија:Докторка одбила да прегледа бебе со температура 39,9, мајката се снимила…инспекцијата отишла веднаш на терен

Виолета Цветковиќ(29) вчераутро го однела своето 20 месечно бебе на детско одделение , но наместо девојчето од само 20 месеци да биде хитно прегледано и згрижено, мајката од болницата излегла со плачење. Лекарите малото бебе го довеле во опасност со нивната постапка, бидејќи боледувало од епилепсија па според тоа прегледите за ова детенце требало да бидат брзиа не одбивани

Наместо преглед лекарската екипа арогантно одбила да интервенира а револтираната мајка го извадила мобилниот телефон и се снимила

  • Еве докторката Нада не сака да прими болно дете а не сака ни да потпише дека одбива бидејќи небило детето нејзин пациент. Ова треба да го види цела Србија. Еве ја и началничката а докторката заминува без поздрав и не зборува ништо- вели мајката Виолета додека снима со телефонот

 

За тоа време докторката Нада Николич ниту еднаш не погледна кон болното дете кое беше во количка и расплакано, но гледаше во телефонот. Инспекцијата веднаш по сознанијата отишла на терен да испита што се случува а пак докторката се заканила со пријава за неовластено снимање