ВМРО-ДПМНЕ од своите редови го исклучи Петар Богојески

На вечерашнава седницата ЦК на ВМРО-ДПМНЕ од своите редови го исклучи Петар Богојески кој дојде во партијата од редовите на т.н „реформатори.

Богојевски за тв 24 вели дека ја слушнал информацијата, но се уште не ја добил официјално.

„Кој може мене да ме исклучи од партијата. Јас сум член на ВМРО-ДПМНЕ, вели Богојевски. Инаку, Богојески беше разрешен од член на ИК на партијата на четврти октомври, годинава