Вреди да се прочита: Ова е мојата мајка

На неговата свадба, синот ја поставил мајка му на чело тогаш  жена му рекла : ” Што прави таа стара  на нашата свадба сега? Тој и одговара: Тоа е мајка ми! Но ,невестата  сепак инсистирала да ја исфрли од свадбата.
Синот го зел микрофонот и рекол:
-Кој ќе ја купи мајка ми ја продавам денес, која цена ја  нудите? Затоа што на жена ми не и се допаѓа.

Сите зачудено го гледале   и никој не одговарал.Тогаш додал, штом никој не ја купува тогаш јас ќе ја земам мајка ми и ќе си одам дома а ти невесто остани со гостите.

По неколку дена на вратата му тропнал , најбогатиот човек  и му рекол: ” слушнав што се случило на твојата свадба , ти ја давам ќерка ми бидејќи ако се грижиш  толку многу за мајка ти, јас ќе ти ја дадам. сигурно ќе се грижиш толку добро и за ќерка ми.