Јанчев: Мицкоски и Николоски јавно да ми се извинат, инаку ќе ги тужам

Јанчев: Мицкоски и Николоски јавно да ми се извинат, инаку ќе ги тужам

Градоначалникот на Општина Кавадарци од редовите на ВМРО – ДПМНЕ, Митко Јанчев за кој вчера беше доставен предлог да биде исклучен од партијата, побара извинување од Претседателот Христијан Мицкоски и потпретседателот Александар Николоски поради обвинувањата за закани, поткуп и криминал.

„Поради ваквите неосновани и крајно непрофесионални навреди од страна на Мицкоски и Николоски кои се обидуваат да го нарушат мојот авторитет, барам јавно извинување од двајцата. Во спротивно кон нив ќе поднесам приватни тужби за клевета и навреда на мојата личност“, пишува меѓудругото Јанчев.