Кузмановска поднела оставка од функцијата потпретседател на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ

Даниела Рангелова се повлече од функцијата претседател на Унијата на жени на ВМРО- ДПМНЕ поради несогласување со политиката на новото раководство на ВМРО- ДПМНЕ. По неа, оставка од позицијата генерален секретар на партијата поднесе и пратеничката Лилјана Кузманоска.Оставка поднесе и Затуровска