Тимот на Нинџуцу Клуб Битола ќе учествува на Скопје Опен 2018,меѓународен турнир за Џиуџицу

Ninjutsu klub”Bitola” се чувствува  мотивирано.

Следна дестинација на нашиот такмичарски тим е Скопје Опен 2018 кој е меѓународен турнир за Џиуџицу со земји учеснички како Германија, Словенија, Бугарија, Босна, Маурициус( Африка)…
Овај пат нашата екипа е составена од 16 борци во различни категории во дисциплина Ne Waza и неколку во борби.

Kids team
Маријана Јоноска 11 год.
Константин Ристевски 11 год.
Андреј Шулевски 13 год.

Kadet team
Теодора Ѓуровска 14 год.

Juniors -18 team
Никола Анески -62 кг
Адријан Анески -62 кг
Бојан Милески -69 кг

Adult +18 white divison
Јовче Грчески -62 кг
Игор Додевски-69 кг
Даниел Трајковски -77 кг
Димитар Петровски -77 кг
Борче Талевски -85 кг
Бојан Деспотовски +93 кг

Adult +18 blue divison
Боби Стојчевски -69 кг
Мирко Додевски -77 кг
Филип Божиновски -85 кг

Дисциплина борби ќе настапат :
Маријана Јоноска
Теодора Ѓуровска
Игор Додевски
Филип Божиновски

Одиме да дадеме добри борби и го тестираме моменталното знаење и форма за која работиме секој ден .

Покана до сите наши фанови, подржувачи на клубот да дојдат на 10 ти Ноември во Скопје и го подржат нашиот тим.

Продолжуваме напред
Спортски поздрав Osss

Превземено од фан страната на НКБ