На обвинителна клупа ќе седнат денеска обвинетите во случајот „Транспортер“

На обвинителна клупа ќе седнат денеска  обвинетите во случајот „Транспортер“. Тука осомничени се екс градоначалникот на Битола Владимир Талески и уште 20-тина лица за злоупотреба во врска со превоз на ученици, со што се претпоставува дека е направена проневера од околу 360.000 евра.