Камчев не е приведен

Во случајот „Империја“ истрага се води за перење пари, злоупотреба на службата и повластување на доверители.Утрово истражители на СЈО вршеле претрес во фирмите на Камчев и на други лица.

Во случајот „Империја“ осомничени се Орце Камчев, Сашо Мијалков, Ненад Јосифовиќ, Цветан Панделески, Ратка Куноска Камчева, Христина Камчева Стојческа, Зорица Арсовска, Лилјана Гајдовска, Владислав Стајковиќ, Тодор Мирчевски, Дејан Јанев, Ванче Мијалчев и Јованче Тасковски, поради постоење на основано сомнение за сторени кривични дела „злосторничко здружување“.

СЈО соопшти дека обезбедени се доволно докази од кои произлегло основаното сомневање дека во периодот од 2002 година до 2013 година осомничените ги сториле кривичните дела што им се ставаат на товар лично и преку правни лица кои биле или се во нивна сопственост.

Бизмисменот Орце Камчев не е еден од петмината приведени во новата истрага на СЈО „Империја“ против 13 лица.