Груевски се огласи на Фејсбук:Добивав закани по живот, Будимпешта сум и побарав политички азил од Унгарските власти

прин скрин

Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.

Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.

Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам.