Полицијата се солидаризира со демонстрантите во Перник, Бугарија,ги одложија штитовите и шлемовите(видео)

 Јунаци, извикуваа демонстрантите. Полицијата се солидаризира со демонстрантите
Еден час по започнување на протестите, жителите на бугарски Перник ја повикаа полицијата да се солидаризира со нив, и да ги остават шлемовите и штитовите. Полицијата одговори на овие барања на граѓаните, и неколку минути откако започна протестот, ги одложија штитовите и шлемовите.

Во Бугарија во последната недела се одржуваат масовни протести во поголемиот број градови во земјата.

Каски долу

Полицаи в Перник свалят каски в знак на добронамереност към протеста в Перник. Повече в www.zaPernik.com

Публикувахте от zapernik.com в Сряда, 14 ноември 2018 г.