Во фабрика за сладолед во Битола пронајдена артилериска граната од Првата Светска Војна

На 14.11.2018 година во 17.45 часот во Битола, при изведување на градежни работи во фабрика за сладолед, била пронајдена неексполодирана артилериска граната 85 мм од Првата Светска Војна. Гранатата била безбедно подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување.