Нинџуцу Клуб Битола се враќа и од Германија со успеси! Македонија се гордее со нивните постигнувања!!!

Bavarian Cup Ninberg Germany 2018.Една сребрена медаља враќаме за Македонија и секако прво тимско место на Pound for Pound тимот од Минхен.Одлична демонстрација на Бразилска Џиуџицу на нашиот инструктор Мирко Додевски кој со три победи и тесен пораз на поени во финале се закити со сребро овај пат.Triangle choke, Toe Hold , Sweaps одлична игра на партер , одлична физичка подготовка вродија со резултат на овај голем Германски Куп.Огромна Благодарност до првиот човек на Мunich MMA BENEDIKT SCHÖTOFER BEN без кого немаше да бидеме дел од овај голем настан и секако мајстор Sergio Kanudo Zimmerman за добрите совети и одличниот пречек.Максимално спонзорирани во секој поглед од храна, сместување, учество на турнир, тренинзи по неколку дневно од страна на големиот Мајстор во секој смисла на зборот Бенедикт.Голема личност , голем човек , голем мајстор и вистински професионалец.
Danke Ben für Alles
Продолжуваме напред до уште поголеми достигнувања со цел да донесеме во нашата Битола и Македонија уште поголеми успеси од светски турнири за боречки спортови.
Osss

превземено од фан страницата на НКБ