Без опашка остана еден од првите споменици на „Скопје 2014“

Бе опашка остана еден од првите споменици на Скопје 2014 , имено овој споменик , односно „Бикот“ на улица Македонија во центарот на Скопје,  бил оштетена утрово била пронајдена неговата опашка , искршена.

Овој споменик е еден од првите кои го најавија проектот „Скопје 2014“ заедно со полураните „шмизли“.