Во Собранието почнува втората фаза од уставните измени

Во Собранието денеска продолжува дебатата за уставните амандмани. За секој од четирите амандмани предвидена е дебата во траење од три дена,  а пленарната седница би можела да трае 12 дена.

Во оваа фаза за усвојување на амандманите потребен ќе биде 61 глас.