(ФОТО) СЕ ГУШАТ СКОПЈЕ И БИТОЛА! ВОЗДУХОТ 11 ПАТИ ПОЗАГАДАЕН ОД ДОЗВОЛЕНОТО

Штипење и иритација на очите, неможност да се земе воздух, чудна миризба на изгорена гума, се само дел од работите на кои се жалат граѓаните вечерва, откако загаденоста на нивото на државата, според веб-страницата World’s air pollution, достигна 484.

 

Со други зборови, Македонија во моментов е четврта во светот според загаденост.