ВАЖНО! АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ БЕЗДОМНО ЛИЦЕ ВО БИТОЛА, ПРИЈАВЕТЕ НА ТЕЛЕФОНСКИТЕ БРОЕВИ: 070 791 770 / 071 397 272 / 071 397 875

МТСП покрена акција за помош на бездомниците. Ако видите бездомно лице пријавете

Доколку забележите бездомно лице, пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст. Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во Момин поток – Скопје или во некој од останатите регионални пунктови.
Kонтакт информации👇

Скопје: 071 733 171 / 071 411 908 / 071 261 778
Битола: 070 791 770 / 071 397 272 / 071 397 875
Струмица: 070 381 660
Струга: 070 317 612 / 046 781 733

Досега се згрижени 9 лица, од кои 8 деца во Струмица, а во Скопје има една дојава, но лицето одбива сместување.- соопштува МТСП