ОПШТИНА БИТОЛА СО СВОЕ ПАКЕТЧЕ: Подели гас маски за сите девет деца останати во градот

Убави вести ни доаѓаат од градот под Пелистер, Битола. Општината го одврза ќесето за да ги изненади девете деца кои се останати во градот во кој има само пензионери и луѓе кои чекаат бугарски пасош.

„Се надеваме дека со овој гест за подобар живот ќе ги зачуваме малдите во Битола. Ако и тоа не успее ќе мораме да ги врземе, но овој град ќе живее по секоја цена“ изјави градоначалничката Наташа Петровска.

Гас маските се најнова тегхнологија, ако сме 1984-та

Гас маските се од југословенско производство и се најдени во депото на старата касарна па така општина Битола мораше да плати само за панделки за маските.

izvor F.n