Апел до граѓаните на Битола да му се помогне на ова кученце веројатно нема дом а се пониски ќе бидат температурите

Читател пред малку ни испрати фотографија , додека се движел на улицата цар Самоил во Битола видел лученце веднаш под маркетот Шик кај Дрвен Пазар кое  било стуткано на стар душек, читателот додава дека кученцето било стуткано од студ му трепкале само очињата, веројатно предолго е на улица под отворено небо. Читателот исто така не извести дека тој веќе има куче и токму поради тоа не е во можност да вдоми ново но апелира за ова кученце хуман граѓанин или граѓанка на Битола да ги заштитат барем зимава за да преживее