На чело на ЛДП останува Горан Милевски

На денешниот Конгрес на ЛДП, делегатите го реизбраа старо новиот лидер, битолчанецот Горан Милевски со 294 гласови, наспроти, 31 делегати кои ја поддржаа Никица Корубин.

Тешко ќе биде и предизвик во овој период партијата да го симне епитетот “привезок” на власта и да го зголеми значително намалениот рејтинг од 0.2%.

Избрани се и членовите на сите партиски органи.

Останува да видиме дали денешната идеја за самостоен настап на Претседателските избори ќе стане реалност, или повторно ќе бидат “дисциплинирани” и нем набљудувач на соствениот распад како причина од неисполнетите барања, како програмски така и кадровски.

Мирко Спирокоси бил трет кандидат на конгресот, но тој предвреме ја повлекол кандидатурата.

Вкупно присутни биле 339 делегати.