СЕНОЌНО БДЕНИЕ ВО ЦРКВАТА „СВ. ПЕТКА“ ВО НАСЕЛБА СЕЊАК – ШТИП

СВ. ИГНАТИЈ БОГОНОСЕЦ“ И „СВ. ЈОВАН КРОНШТАТСКИ“ НА 01/02.01.2019 ( ВТОРНИК СПРОТИ СРЕДА).

Се известуваат сите верници дека на 01/02. 01. 2019 година (вторник спроти среда), Претпр. на Божик, Св. Игнатиј Богоносец, св. Св. Јован Кронштатски, со благослов на Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во црквата „Св. Петка“ во населба Сењак – Штип со почеток во 23:30 часот, Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин ќе отслужи Бдение со Света Литургија.