ДЗС од село Бучин, општина Крушево, подигна неексплодирана артилериска граната од Првата светска војна

На ден 21.12.2018 година (петок), во 13:35 часот пиротехничар од Подрачното одделение во Битола при Дирекцијата за заштита и спасување, од село Бучин, општина Крушево, подигна неексплодирана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна.Истата е пренесена на безбедна локација во Битола.- известуваат од ДЗС