Најнова вест:Четири земјотреси во југоисточна Македонија вечерва

Share Button

Југоисточна Македонија вечерва ја тресат серија земјотреси, досега регистрирани 4  во периодот од 23 до 24 часот. Епицентарот на земјотресите се во соседна Грција 15 до 20 километри од Дојран во областа на Кукуш. Првиот земјотрес е почуствуван во 23 и 13 со јачина од 4 степени по рихтер кој најмногу го почуствуваа жителите на Гевгелија,
Complete Reading

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Ех…Години стари…години нови..и така, кој веќе да ги брои, кога бев млад јас како и сите но никогаш ни капка радост, а потоа не беше само едно. Имаше многу случувања.Паметам имаше објаснување за секој писмено и усно дека Нова Година е пагански обичај. Зошто луѓето упорно одат таму каде што не треба иако добро знаат
Complete Reading

Share Button

Share Button

Share Button

Скоро во сите градови низ Македонија каде што на плоштадите имаше организиран дочек имаше богат огномет. И огнометот го загадува воздухот(мерите станиции покажуваа и покажуваат висока загаденост), надлежните пред некој ден излегоа со препораки и итни мерки -ама  нели тоа ќе го мислиме по Нова Година сега празници се

Create AccountLog In Your Account