Битолчанецот Александар поднел барање да си го смени презимето, наскоро ќе биде Александар Македонски

Битолчанецот Александар ни се обрати со барање да објавиме дека поднел барање до надлежните за промена на неговото презиме.Така од досегашното Стојевски вели дека ќе се презива Македонски, исто така додава дека тој оваа вест ја соопштил и јавно на неговиот фб профил