Битола со 40 сантиметри снег

Во Битола се уште непрестајно има врнежи од снег токму и поради тоа снежната покривка  беше од 30 сантиметри па потоа достигна некаде и до 40 сантиметри снег. Ваквата состојба придонесе отежнато одвивање на сообраќајот низ градот