УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола:Излеговме со лопати низ градот да го чистиме снегот, за граѓаните да можат да се движат

УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола со свој пример како треба да се помогни во нефункционалното гратско централно подрачје прекриено со снег и мраз.

Имено, во денешната акција ги оспособивме трите пешачки премини кои практично беа затрупани и недостапни за пешаците на една од најфрекфентните улици во Битола,Прилепска кај автобуската АТ-Пазар.

Со оваа акција, ние не алудираме на парализираните јавни претпријатија и негрижата на градоначалничката, тоа дека е така се виде поодамна, а јавните претпријатија се нефункционални подолго време. Со оваа акција сакаме да дадеме пример и да го поттикниме Македонскиот народ и сите граѓани на општина Битола да допринесат и тие со една кратка работна акција во својаа улица, за доброто на сите.
#МладиКоиПраватРазлика
#ВоМладитеЕСилата
#УМСБитола

Фотографија на УМС ВМРО ДПМНЕ Битола.
Фотографија на УМС ВМРО ДПМНЕ Битола.
Фотографија на УМС ВМРО ДПМНЕ Битола.
Фотографија на УМС ВМРО ДПМНЕ Битола.