Филип Петровски влегува во претседателската трка

Филип Петровски попладнево поднесе канидатура во ВМРО-ДПМНЕ за претседателски кандидат на оваа партија.

Тој е поддржан од движењето „Македонија блокира“ и одлучи да поднесе апликација во партијата, иако има отворени несогласувања со партиското раководство.